Terug naar overzicht

5 manieren om jouw kennis als software developer te testen

author profile picture

Naam: Yuri Burger

Huidige functie: Managing Director Software Development

Als software developer is het van cruciaal belang om voortdurend je kennis en vaardigheden op het gebied van programmeren te testen en te verbeteren. De technologieën en tools in de software-industrie veranderen voortdurend, en het bijhouden van deze ontwikkelingen is essentieel om relevant en competitief te blijven. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je je kennis als software developer kunt testen en versterken. Of je nu net begint met programmeren of een ervaren ontwikkelaar die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, deze blog biedt je inzichten en suggesties om je kennis op de proef te stellen. Lees snel de blog om erachter te komen hoe je jouw skills op de proef kunt stellen!

7D5A5429 (2)

Kennis testen als software developer

Door je kennis te testen, kun je niet alleen je zwakke punten identificeren en verbeteren, maar ook je zelfvertrouwen vergroten en je voorbereiden op toekomstige uitdagingen. Dus, laten we eens kijken naar enkele praktische manieren om jouw kennis als software developer te testen en naar nieuwe hoogten te brengen. 
 
 
Programmeer uitdagingen

Doe mee aan programmeer uitdagingen op platforms zoals HackerRank, LeetCode of CodeWars. Deze platforms bieden een verscheidenheid aan programmeerproblemen in verschillende moeilijkheidsgraden. Het oplossen van deze uitdagingen kan je helpen om je programmeer vaardigheden te testen en te verbeteren.

 

Bouw een project

Doe mee aan programmeer uitdagingen op platforms zoals HackerRank, LeetCode of CodeWars. Deze platforms bieden een verscheidenheid aan programmeerproblemen in verschillende moeilijkheidsgraden. Het oplossen van deze uitdagingen kan je helpen om je programmeer vaardigheden te testen en te verbeteren.

 

Reviews en oefenen

Vraag een ervaren ontwikkelaar of mentor om je code te bekijken en feedback te geven. Dit kan je helpen om best practices te leren en eventuele verbeteringen in je code te ontdekken. Je kunt ook oefenen met het oplossen van technische interviewvragen. Er zijn verschillende boeken en online bronnen beschikbaar met populaire programmeer vragen die vaak tijdens technische interviews worden gesteld. Door deze vragen te oefenen, kun je je technische kennis en probleemoplossende vaardigheden testen.

 

Certificaten

Overweeg om deel te nemen aan certificeringsexamens die relevant zijn voor jouw vakgebied. Zo kan je als webontwikkelaar certificeringen behalen voor specifieke technologieën zoals C#, CSS, JavaScript of frameworks zoals React of Angular. Deze certificeringen kunnen je kennis valideren en aantrekkelijk zijn voor potentiële werkgevers.

Test je kennis bij VX Company

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen het testen van je kennis en het voortdurend leren en verbeteren van nieuwe concepten en technologieën. Bij VX Company zijn er verschillende manieren om je kennis te testen én op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Als onderdeel van het sollicitatieproces zal je onder begeleiding van een van onze ervaren developers een code test uitvoeren.

Zonder sollicitatie kun je jouw kennis ook testen bij VX Company. Iedere maand organiseren we een kennisdag die de focus heeft op een ontwikkeling uit het werkveld. Tijdens een van onze kennisdagen werkten we bijvoorbeeld met Nx, een Micro-Frontend. Hierin kon je jouw kennis testen over onder andere een greep uit de functionaliteiten van Nx zoals:
  • Met Nx kun je de versies van dependencies van alle apps beheren,
  • Je kunt er complete React, Angular, web-components projecten mee genereren,
  • Je kunt de code genereren die je nodig hebt om runtime, in de browser apps in te laden,
  • Als nieuwe code gebouwd wordt, worden de laatste build-resultaten van ongewijzigde code opgehaald uit de Nx-Cloud. Dat zorgt ervoor dat je veel sneller kunt bouwen.

Breid je kennis uit

Heb jij je al ingeschreven voor een kennisdag of staat je sollicitatie klaar om verstuurd te worden? Schroom dan niet om in de tussentijd je eigen kennis up-to-date te houden. Wij schreven eerder een blog over de dev-trends van 2023. In deze blog keken we naar hoe de AI-ontwikkelingen de toekomst van development beïnvloeden.

Aanmelden kennisdag

Meld je aan voor een van onze kennisdagen en kom erachter of je bij VX Company past!
Meld mij aan!

Gerelateerde vacatures

Heb je een vraag?

Neem contact op met Conny van Dijk: +31 6 22 98 68 72

Neem contact op
VX Company Software Development 12-2