Terug naar overzicht

Dit zijn 7 belangrijke redenen waarom software developer een stabiele carrière is

author profile picture

Naam: Yuri Burger

Huidige functie: Managing Director Software Development

Heb je overwogen om software developer te worden? Het zou je verbazen te weten dat dit een van de meest stabiele en lucratieve carrièrepaden is die er zijn. Niet alleen blijft de vraag naar software developers toenemen, maar de salarissen zijn hoger dan in veel andere beroepen. Bovendien kun je op afstand werken, je specialiseren in verschillende gebieden en heb je de mogelijkheid om overal ter wereld kansen te vinden. In deze blog hebben we 7 belangrijke redenen op een rijtje gezet waarom software developer een stabiele carrière is en waarom het een geweldige keuze kan zijn voor jouw professionele toekomst.

7D5A4912

Waarom software developer een stabiele carrière is?

Als software developer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van softwaretoepassingen en -systemen. Maar is het ook een stabiele carrièrekeuze? Het antwoord is ja. Met de toenemende afhankelijkheid van technologie in alle aspecten van ons leven blijft de vraag naar software developers groeien. Dit brengt ons bij de volgende zeven redenen:
  • Hoge vraag: De vraag naar software developers is hoog omdat software een onmisbaar onderdeel is van bijna elk bedrijf. Bedrijven hebben software nodig om te blijven concurreren en om hun bedrijfsprocessen te automatiseren. Dit zorgt ervoor dat er altijd vraag zal zijn naar gekwalificeerde software developers.
  • Hoge salarissen: Software developers verdienen over het algemeen een hoger salaris dan veel andere beroepen. Dit komt omdat hun vaardigheden hoog in het vaandel staan en omdat er een grote vraag naar hen is. Sommige ervaren ontwikkelaars bij grote bedrijven kunnen bijvoorbeeld meer dan € 200.000 per jaar verdienen. Het is belangrijk op te merken dat het salaris van een developer niet het enige is dat telt bij het kiezen van een carrière, maar het kan wel een belangrijk aspect zijn.
  • Mogelijkheid om op afstand te werken: Op afstand werken is een aantrekkelijke optie voor veel software developers vanwege de flexibiliteit die het biedt. Dit kan handig zijn voor ontwikkelaars die geen kantoor in de buurt hebben of verhuizen naar een andere stad of ander land. Werken op afstand kan de werk-privé balans verbeteren, de productiviteit én de kwaliteit van het werk verhogen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een grotere talentenpool. Het is echter belangrijk om rekening te houden met uitdagingen, zoals communicatie en technologie.
  • Innovatie: Software development blijft zich voortdurend ontwikkelen. Er zijn altijd nieuwe technologieën om te leren en nieuwe problemen om op te lossen. Dit houdt het werk interessant en uitdagend.
  • Brede inzetbaarheid: Software developers zijn in veel verschillende sectoren inzetbaar. Of het nu gaat om de gezondheidszorg, de financiële sector, de overheid of de detailhandel, overal is behoefte aan software developers. Dit zorgt ervoor dat software developers ook een breed scala aan werkgevers hebben om uit te kiezen.
  • Kansen voor specialisatie: Als software developer heb je de mogelijkheid om je te specialiseren in een specifiek gebied, zoals app-ontwikkeling, front-end-ontwikkeling, back-end-ontwikkeling, databasemanagement en meer. Kortom, als software developer heb je een breed scala aan specialisatiemogelijkheden en kun je jouw loopbaan vormgeven op basis van je interesses en vaardigheden.
  • Impact creëren: Als software developer kun je een grote impact hebben door softwaretoepassingen en -systemen te creëren die de manier waarop mensen werken en leven kunnen verbeteren. Door middel van technologische innovaties kan jij als developer bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheidszorg, de veiligheid en het milieu. Bij VX Company hebben wij een breed aanbod aan klanten die jou kunnen voorzien van interessante opdrachten. Zo heb jij als developer niet alleen de mogelijkheid om een verschil te maken in verschillende sectoren, maar bouw je tegelijkertijd ook een succesvolle carrière op.
Hoe zit dat bij VX Company?

In een eerdere blog vertelde we waarom men kiest voor een vast contract bij VX Company. Maar hoe zit het met een stabiele carrière? Bij VX Company zijn software developers verzekerd van een stabiele carrière vanwege verschillende redenen. Allereerst is er een constante vraag naar softwareontwikkeling binnen verschillende industrieën, wat betekent dat er altijd projecten zijn waar software developers aan kunnen werken. Met ons brede scala aan partners die ons voorzien van opdrachten, kunnen we ervoor zorgen dat jij terecht komt bij de best passende opdracht. En is de uitdaging uit de opdracht of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan gaan we samen kijken naar nieuwe mogelijkheden binnen ons netwerk. Dit betekent ook dat er mogelijkheden zijn voor specialisatie, zodat developers hun vaardigheden kunnen aanscherpen en hun loopbaan kunnen ontwikkelen op het gebied van hun interesse.

Ten tweede is er bij VX Company veel aandacht voor het bieden van een ondersteunende werkomgeving. Software developers krijgen bijvoorbeeld toegang tot trainingen en workshops om hun vaardigheden te blijven verbeteren en te groeien in hun carrière. Ook wordt er rekening gehouden met een goede werk-privé balans, wat leidt tot meer tevredenheid en betrokkenheid van onze medewerkers. Dit alles draagt bij aan de stabiliteit van de carrière van software developers bij VX Company.

Meer weten?

In een eerder gesprek met een van onze developers bespraken we nog meer voordelen van werken bij VX Company. Sander vertelt bijvoorbeeld hoe VX Company hem steunt bij zijn ontwikkeling op persoonlijk en professioneel vlak. Hier lees je het gehele interview met Sander. 

Aanmelden kennisdag

Meld je aan voor een van onze kennisdagen en kom erachter of je bij VX Company past!
Meld mij aan!

Gerelateerde vacatures

Heb je een vraag?

Neem contact op met Conny van Dijk: +31 6 22 98 68 72

Neem contact op
VX Company Software Development 12-2