Terug naar overzicht

Aan de slag bij onze klant Alliander als JAVA developer

author profile picture

Naam: Sander Verbruggen

Huidige functie: Software Developer Java/Architect

Waarom zou je moeten werken bij VX Company?

“VX Company zoekt mensen die verder kijken dan de oplossing en in staat zijn om mee te denken met de opdrachtgever. Soms is de technische oplossing niet voldoende voor het vraagstuk. Juist dan kun jij als expert je kennis delen en kun je het bedrijf nog verder helpen ontwikkelen. Wil je werken met een groep fijne mensen in een open en informele bedrijfscultuur? Bij ons word je serieus genomen en gewaardeerd als expert bij de klant en bij VX Company.”

“Zolang ik iets kan bijdragen aan klanten en/of collega’s door mijn kennis beschikbaar te stellen, heb ik het in de IT erg naar mijn zin.”

Sander Verbruggen

Java Developer/Architect
Dus Sander, wie ben je en wat is je functie bij VX Company?

“Mijn naam is Sander en ik ben een enorme koffiefanaat. Al 15 jaar zet ik mij in als Java developer en denk ik met veel plezier mee met mijn opdrachtgever en collega’s. Ook organiseer ik meet-ups met mede VX’ers waarin we praten over interessante onderwerpen die te maken hebben met ons werk als developer. Ooit organiseerde ik een meetup over ‘Data Driven Design’.”

Kennis delen is de missie van VX Company, hoe past dit bij jou als persoon?

“Mensen helpen zat altijd al in mijn persoonlijkheid. Ik luister graag naar de ambities van anderen en hoe mijn ervaring daar een bijdrage aan kan leveren. Uitdagen om je eigen pad te kiezen, maar wel te leren van het pad dat een ander al bewandeld heeft. Ik praat makkelijk, geef mij een onderwerp waar ik iets van weet en ik geef je 30 goed gevulde minuten terug.  ”

Hoe ben je in contact gekomen met VX Company?

“Via via ben ik hier terecht gekomen. Ik zocht niet direct naar een nieuwe baan, maar een kop koffie drinken kan nooit kwaad. Solliciteren bij VX Company is als een kop koffie drinken bij iemand die ik al lang ken. Zo leerden we elkaar kennen door een prettig en luchtig gesprek. Bij mijn voorgaande werkgevers was de sfeer veel anoniemer. Die anonieme sfeer ruilde ik na mijn kennismaking maar al te graag in.”

Kun je wat vertellen over de werkcultuur?

“Toen ik net bij VX Company kwam werken moest ik wennen aan de familiaire sfeer die daar heerst. Al snel voelt deze manier van omgaan als een warm bad en wil je echt niets anders meer. Je kent je collega’s echt en komt ze gelukkig regelmatig tegen op de thuisbasis in Baarn. Dit zorgt ervoor dat ik al 16 jaar voor en écht bij VX Company wil blijven werken. VX Company laat je namelijk zien hoe werken kan en hoort te zijn.”

#AchieveMore

Werk wat er echt toe doet. Werk wat je inspireert en bijdraagt aan een betere wereld.

  • VX Company Software Development 18
  • VX Company Software Development 12-2
  • VX Company Software Development 7
Hoe ga jij te werk?

“In mijn werk als JAVA developer kijk ik echt naar het grote plaatje. Als lead developer maak ik mij graag het project eigen en werk ik nauw samen met mijn opdrachtgever en andere collega’s. Ik denk niet alleen na over de oplossing voor een vraagstuk, maar ook over de gevolgen.Techniek is namelijk niet altijd voor alles de juiste oplossing. En als de expert is dat mijn taak om in te zien en bespreekbaar te maken.

Mijn eerste vraag bij een nieuw project is altijd ‘’wat gebeurt er als we niets doen aan het probleem?’’. Met dit soort vragen zorg ik voor nieuwe inzichten en verlicht ik enige stress die zich voordoet bij een incident. Agile en Scrum -technieken helpen mij en mijn opdrachtgever bij het uitdenken van onze strategie richting een oplossing voor het vraagstuk.” 

 
 
Wat is jouw hoogtepunt van werken bij VX Company?

“Dat ik hier al meer dan 15 jaar werk, zegt heel veel binnen de IT-wereld. De werkcultuur van VX Company heeft ervoor gezorgd dat ik, maar ik niet alleen, al die jaren heb willen blijven. Mijn collega’s kennen mij en ik hen. We houden elkaar echt op de hoogte over onze wensen, ambities en ervaringen. Hierdoor staat je persoonlijke ontwikkeling echt op de eerste plaats. 

Natuurlijk werkt de intieme sfeer die we als software developers van VX Company zelf onderhouden ook enorm goed. Onder andere de platformen Slack en Teams zorgen ervoor dat we onderling contact houden. Maar we organiseren ook regelmatig barbecues, zodat we elkaar ook fysiek zien. ''

Gerelateerde vacatures

Heb je een vraag?

Neem contact op met Conny van Dijk: +31 6 22 98 68 72

Neem contact op
VX Company Software Development 12-2