Terug naar overzicht

5 doorslaggevende redenen om voor een vast contract te gaan als software developer

author profile picture

Naam: Yuri Burger

Huidige functie: Managing Director Software Development

Als developer zijn er verschillende opties als het gaat om werkgelegenheid, variërend van freelance tot een vast contract. Beide hebben hun voor- en nadelen, zoals stabiliteit en secundaire arbeidsvoorwaarden bij een vast contract, en meer vrijheid en eigen regie bij freelancen. In deze blog zullen we de vergelijking tussen een vast contract bij VX Company en freelancen nader bekijken. Daarnaast leggen we uit hoe VX Company ervoor zorgt dat je eigen regie behoudt over de opdrachten die je uitvoert als developer. Of je nu net begint als developer of al jaren ervaring hebt, het is belangrijk om de voordelen van een vast contract te weten. Lees verder om meer te weten te komen over waarom een vast contract gunstig kan zijn voor jou.

7D5A5429-1

Waarom een vast contract?

Als developer met een vast contract zijn er verschillende voordelen. Hoewel veel verdienen als freelancer aantrekkelijk klinkt, verzekeren we je dat een vast contract ook een uitstekend aanbod kent. We zien je denken: "Maar wat dan?". Met een vast contract heb je meer zekerheid over je inkomen en baanveiligheid. Je weet waar je aan toe bent en je kunt je financiële planning beter beheren. Dit is vooral belangrijk als je verantwoordelijkheden hebt zoals het onderhouden van een gezin of het betalen van een hypotheek.

Veel werkgevers bieden ontwikkelingsmogelijkheden aan voor hun medewerkers. Dit kan variëren van het volgen van trainingen en cursussen tot het bijwonen van conferenties. Met een vast contract kun je hiervan profiteren en je vaardigheden blijven ontwikkelen. Naast deze ontwikkelingsmogelijkheden kun je als developer met een vast contract ook profiteren van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiedagen, pensioenregelingen en ziektekostenverzekeringen. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in je totale beloningspakket.

Als je voor een langere periode bij een bedrijf werkt, bouw je een band op met collega's en krijg je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Je kunt profiteren van het netwerk van het bedrijf en de relaties die je hebt opgebouwd om nieuwe kansen te verkennen. En met een vast contract krijg je meer verantwoordelijkheid over je werkzaamheden. Ook biedt het kansen om met je collega’s te sparren en ervaringen uit te delen. Je hebt een stabiele positie en krijgt meer vrijheid, omdat je werkgever op de hoogte is van jouw ambities en talenten. Een werkgever die vertrouwen heeft in jouw kunnen werkt voor beide partijen prettiger en efficiënter. 
De voordelen van werken bij VX Company

Werk je als developer dan zijn er dus heel veel carrièremogelijkheden. En een vast contract kan de sleutel zijn tot een stabiele loopbaan. Als je op zoek bent naar een IT-bedrijf dat de eerder genoemde voordelen biedt (en meer), dan is VX Company gegarandeerd de juiste keuze voor jou. Want ook al ben je in dienst van ons, jouw persoonlijke ambities en werkplezier staan bij ons voorop. Samen met jou matchen we je aan de best passende opdracht. En ben je toe aan een nieuwe uitdagende opdracht? Dan zoeken we samen verder naar een mooie nieuwe opdracht. Dit is nog maar één van de vele voordelen van een vast contract bij VX Company. Wat is er nog meer?

  • Expertise: Wij staan klaar om alles uit de kast te halen zodat jij het beste uit je werk als software developer kunt halen. En met meer dan 35 jaar ervaring verzekeren we je van een werkomgeving met een sterke focus op het ontwikkelen van expertise in de nieuwste technologieën. Als developer met een vast contract bij VX Company krijg je de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en bij te blijven in een snel veranderend technologisch landschap. 
  • Uitdagingen: Bij VX Company heb je als developer de mogelijkheid om te werken aan uitdagende projecten in verschillende domeinen. Dit betekent dat je constant wordt uitgedaagd om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en je kennis te vergroten. 
  • Flexibiliteit: VX Company biedt flexibele werktijden en de mogelijkheid om op afstand te werken. Dit betekent dat je je werk kunt afstemmen op jouw persoonlijke situatie, wat bijdraagt aan een goede werk-privé balans. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zetten wij alles op alles om samen te zoeken naar iets wat bij jou past. 
  • Persoonlijke ontwikkeling: VX Company biedt een breed scala aan trainingen en cursussen om je vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren. Dit betekent dat je investeert in jezelf en daarbij ondersteund wordt met tijd, ruimte en kennis.
  • Werkcultuur: VX Company heeft een open en duidelijke bedrijfscultuur waarbij teamwork en samenwerking centraal staan. Het bedrijf biedt een gezellige werkomgeving en organiseert regelmatig sociale evenementen (o.a. kennisdagen) om medewerkers te verbinden. 
Behoefte aan zekerheid? 

Word je enthousiast van de voordelen van een vast contract en het werken bij VX Company? Maak kennis met de werkzaamheden van onze developers tijdens onze maandelijkse kennisdag op ons kantoor in Baarn. We steken tijd en energie in deze dagen, zodat we onze kennis van software development up-to-date houden. Met maandelijkse trainingen en kennisdagen delen we nieuwe technieken, verbreden onze kennis en leren op een ongedwongen manier alles over verschillende thema’s. Vul het formulier in onderaan de pagina en ruil je freelance opdracht in voor een vast contract! 

 
Is software development iets voor jou?

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Kom je kennis testen tijdens onze code test die onderdeel is van onze sollicitatieprocedure. Kijk op onze vacaturepagina en vind je match! Benieuwd naar welke trends we ontdekken in onze workshops? Dat lees je in deze blogpost. 

 

Aanmelden kennisdag

Meld je aan voor een van onze kennisdagen en kom erachter of je bij VX Company past!
Meld mij aan!

Gerelateerde vacatures

Heb je een vraag?

Neem contact op met Conny van Dijk: +31 6 22 98 68 72

Neem contact op
VX Company Software Development 12-2