Terug naar overzicht

4 redenen waarom software developers gelukkig zijn!

author profile picture

Naam: Yuri Burger

Huidige functie: Managing Director Software Development

Ben jij ook zo gelukkig met je werk?

Software development is één van de meest dynamische en uitdagende industrieën van vandaag de dag. Dit maakt het werk voor een groot gedeelte van de developers ook juist zo leuk! Het is een sector die nooit stilstaat en waarin nieuwe technologieën, tools en trends zich in rap tempo opvolgen. Het werk van een software developer is uitdagend en biedt veel voldoening. In deze blog kijken we naar vier belangrijke redenen waarom software developers zo gelukkig zijn en waarom het zo'n fantastisch beroep is. Lees de gehele blog om meer te weten te komen over de voordelen van software development.

7D5A4738-1

Developer Happiness Index

Vier factoren die bijdragen aan geluk

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag wat geluk van een mens bepaalt. Toch zijn er enkele factoren waarvan we kunnen stellen dat het invloed heeft op het bepalen van het geluk van een mens. 

 • Fysieke gezondheid is belangrijk voor het welzijn van een persoon en kan bijdragen aan gevoelens van geluk en welzijn.
 • Mensen hebben behoefte aan sterke sociale banden en relaties met anderen om zich gelukkig te voelen. Relaties met vrienden, familie en romantische partners kunnen allemaal bijdragen aan gevoelens van geluk en welzijn.
 • Een gevoel van zingeving en betekenis in je leven hebben draagt bij aan je gelukkig voelen. Dit kan betrekking hebben op carrière, familie, religie of andere aspecten van het leven.
 • Financiële stabiliteit en veiligheid kunnen bijdragen aan gevoelens van geluk en welzijn, omdat ze het gemakkelijker maken om de basisbehoeften van het leven te vervullen en het mogelijk maken om leuke dingen te doen en ervaringen op te doen.


Het geluk van een software developer

Als software developer wil je werken in een omgeving waar je je talenten kunt ontwikkelen en je professionele en persoonlijke leven in balans kunt houden. Van het welvarende tech-ecosysteem tot de goede werk-privé balans, de inclusieve samenleving en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, er zijn veel factoren die tot werkgeluk van software developers bijdragen. Laten we ingaan op deze redenen. 

 

 1. Ontwikkelde economie
  Nederland is een land met een sterk ontwikkelde economie en een hoge kwaliteit van leven, waardoor het aantrekkelijk is voor software developers die op zoek zijn naar een uitdagende en lonende werkomgeving. Het land heeft ook een welvarend tech-ecosysteem met toonaangevende bedrijven en start-ups in de tech-industrie. Dit creëert kansen voor software developers om te werken aan innovatieve projecten en omringd te zijn door andere getalenteerde professionals in de sector.

 2. Werk-privé balans
  Daarnaast heeft Nederland een goede werk-privé balans, wat betekent dat werknemers voldoende tijd hebben om te ontspannen en zich te concentreren op hun persoonlijke leven buiten het werk. Dit vermindert stress en burn-out, wat onmisbaar is voor het welzijn van software developers. Deadlines zijn door nieuwe methodieken steeds minder aan de orde. Stress kan hem in dit werk zitten in de complexe vraagstukken, continu waarden moeten leveren, op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, etc. Werken bij een bedrijf als VX Company zorgt voor een goede basis om op terug te vallen. Samen zorgen we ervoor dat je kennis up-to-date blijft. Bijvoorbeeld door onze kennisdagen waarin we op een interactieve manier met elkaar nieuwe technologieën ontdekken.

 3. Goede arbeidsvoorwaarden
  Nederland biedt ook aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een mooi salaris, een goede sociale zekerheid en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Dit alles maakt Nederland een ideale bestemming voor software developers die op zoek zijn naar een uitdagende, lonende en evenwichtige werkomgeving. 

 4. Open en inclusieve samenleving
  Bovendien heeft Nederland een open en inclusieve samenleving die diversiteit hoog in het vaandel heeft staan. Dit maakt het voor internationale software developers gemakkelijker om te integreren en zich thuis te voelen in Nederland. De Nederlandse cultuur staat bekend om zijn vriendelijkheid, tolerantie en gastvrijheid, waardoor software developers zich welkom voelen en snel kunnen integreren.
 
Hoe VX Company bijdraagt aan jouw werkgeluk

Aan onze eigen developer Jesse stelden we de vraag wat VX Company heeft bijgedragen aan zijn werkgeluk:

| Hoe kwam je binnen bij VX Company?
Toen ik solliciteerde bij VX Company had ik iets meer dan 3 jaar ervaring. Ik mocht een dag meelopen en werd ontvangen door Conny van Dijk. Vanaf het eerste moment was er gelijk een klik. Onder het drinken van een kop koffie deelden we ervaringen en leerden elkaar op professioneel en technisch vlak kennen om samen te kunnen beoordelen of we bij elkaar passen. In het gesprek was oog voor mij als mens, mijn ambitie en mijn talenten. Dat gaf me het gevoel dat ik hier als gezond ambitieuze jongen op mijn plek zit.

| Wat kun je vertellen over onze arbeidsvoorwaarden?
Het fijne aan software developer zijn is het opdrachtgebonden werken. Voor een bepaalde periode ben ik werkzaam bij een opdrachtgever. Als het einde van mijn opdracht in zicht is of door groei mijn opdracht niet meer volledig aansluit, dan wordt binnen het netwerk aan opdrachtgevers gezocht naar een opdracht die aansluit op mijn ambities. Dit zorgt ervoor dat ik mijn plezier in het werk behoud.

 
Is software development iets voor jou?

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Kom je kennis testen tijdens onze code test die onderdeel is van onze sollicitatieprocedure. Kijk op onze vacaturepagina en vind je match! Benieuwd naar welke trends we ontdekken in onze workshops? Dat lees je in deze blogpost. 

Aanmelden kennisdag

Meld je aan voor een van onze kennisdagen en kom erachter of je bij VX Company past!
Meld mij aan!

Gerelateerde vacatures

Heb je een vraag?

Neem contact op met Conny van Dijk: +31 6 22 98 68 72

Neem contact op
VX Company Software Development 12-2