Terug naar overzicht

Dit is wat een software developer doet

author profile picture

Naam: Yuri Burger

Huidige functie: Managing Director Software Development

Software development gaat verder dan het schrijven van een code. Bij VX Company maak je als expert het verschil voor onze opdrachtgevers. Maar wat houdt het beroep nu precies in? Als software developer speel je een belangrijke rol in de digitale transformatie van onze samenleving. Je vaardigheden in programmeren, probleemoplossen en communicatie stellen je in staat om waardevolle software oplossingen te bouwen die impact hebben. Het vakgebied is uitdagend en het biedt grote voldoening door de resultaten van je werk en de voortdurende mogelijkheden om te leren en te groeien. Lees snel deze blog om erachter te komen hoe je als software developer bij VX Company aan de slag kunt gaan. 

7D5A5137-1

Wat is het beroep van een software developer?

Softwareontwikkeling is geen eenvoudig vakgebied; het brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Een van de uitdagingen is het omgaan met snel evoluerende technieken. Als software developer moet je flexibel en in staat zijn om je aan te passen aan nieuwe eisen en technologieën. Het vermogen om te leren en je vaardigheden voortdurend bij te werken is van onschatbare waarde voor je persoonlijke ontwikkeling. Hiernaast ben je ook verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en onderhouden van softwaretoepassingen. Je werkt met programmeertalen, ontwikkeltools en technologieën om software oplossingen te creëren die voldoen aan de behoeften van gebruikers of klanten. Enkele belangrijke aspecten van dit belangrijke beroep zijn: 
  1. Programmeren: Als software ontwikkelaar moet je bedreven zijn in programmeren. Zo kan je met verschillende programmeertalen werken zoals Java, C++, JavaScript, enz., afhankelijk van de vereisten van het project. Naast voldoende kennis van een programmeertaal moet je ook diverse software architectuurprincipes en patronen kunnen toepassen. In deze blog gaan we dieper in op de taal C#. 
  2. Ontwerpen: Je moet in staat zijn om software oplossingen te ontwerpen door de functionele vereisten te analyseren en een plan te maken voor cloud architectuur, de databasestructuur en de gebruikersinterface.
  3. Creatief en analytisch denken: Als software developer moet je creatief en analytisch denken om technische uitdagingen op te lossen. Je zult problemen tegenkomen tijdens het ontwikkelproces en het is jouw taak om effectieve oplossingen te vinden.
  4. Testen en onderhoud: Naast het ontwikkelen van software is het belangrijk om grondige tests uit te voeren. De manier en het moment waarop dit gebeurt hang af van een het product. De tests zijn nodig om ervoor te zorgen dat de software naar behoren functioneert en zo min mogelijk fouten kent. Ook is continu zicht op de software nodig om eventuele bugs op te lossen en nieuwe functies toe te voegen. Of bugs daadwerkelijk opgelost kunnen worden hangt, net als het testen, af van het type product. Of aan bijvoorbeeld de business strategie. 
  5. Teamwork: Als software developer is het belangrijk om goed te kunnen samenwerken met je team. Bijvoorbeeld door te werken volgens de Agile richtlijnen. Deze zijn voor VX Company van groot belang. Communiceren is key, bijvoorbeeld bij het vinden en oplossen van bugs. 

 

De impact van een software developer

Als software developer speel je een cruciale rol in de moderne digitale wereld. Je bent de architect en bouwer van softwareoplossingen die ons dagelijks leven beïnvloeden. Software developers worden vaak geconfronteerd met complexe problemen waarvoor creatieve oplossingen nodig zijn. Het vereist doorzettingsvermogen en het vermogen om problemen op te splitsen in kleinere, beheersbare stukken. 

Software developers hebben een belangrijke rol bij het introduceren van technologische innovatie binnen een bedrijf. Zo kun jij nieuwe software oplossingen ontwerpen en implementeren die bedrijfsprocessen verbeteren, efficiëntie verhogen en nieuwe mogelijkheden bieden. Door het ontwikkelen van softwareoplossingen kun je bedrijfsprocessen automatiseren en efficiënter maken. Dit kan leiden tot concurrentievoordeel en groei voor het bedrijf waar je voor werkt. Doordat jij repetitieve taken kunt stroomlijnen, gegevensverwerking versnellen en workflows optimaliseren. Dit bespaart tijd en middelen, en verbetert de algehele productiviteit van het bedrijf. Moderne technieken als ML en AI maken ook zaken mogelijk die niet per se over het automatiseren van processen gaan, maar nieuwe mogelijkheden scheppen. Bij VX Company werken veel developers aan projecten als Smart Logistics, Smart Mobility, Smart Energy, etc.

 

Als software developer aan de slag bij VX Company

Als software developer bij VX Company ga je aan de slag in het Software Development Team. Dit is een enthousiast team met een open en gelijkwaardige cultuur. In het team zitten experts met kennis op het gebied van softwareontwikkeling op maat. We werken voor uiteenlopende bedrijven aan state-of-the-art projecten en mooie opdrachten. Jij zet je uitgebreide kennis in tijdens uitdagende ontwikkel- en implementatietrajecten voor verschillende opdrachtgevers. Jij bent werkzaam op locatie bij onze opdrachtgevers of vanuit jouw thuisomgeving en neemt deel aan boeiende softwareprojecten.

Bij VX Company bieden we jou een op maat gemaakte ontwikkelplan. Terwijl je slimme oplossingen ontwikkelt voor onze opdrachtgevers, krijg je alle mogelijkheden om jezelf op jouw manier te ontwikkelen. Op basis van jouw interesses, kennis en ervaring selecteren we samen met jou geschikte opdrachten. Je gaat zelfstandig aan de slag met vraagstukken, met een kritische maar dienstverlenende instelling. Je analyseert de opdracht, identificeert verbeterpunten en bedenkt creatieve oplossingen die je vervolgens implementeert.

Zijn wij een match?

Bij VX Company zijn we altijd op zoek naar gedreven developers. Heb je al enige ervaring opgedaan en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk dan snel onze vacatures en hopelijk zien we je snel. Wil jij je eigen kennis testen door mee te doen aan een van onze kennisdagen? Dat kan! Meld je aan via het formulier op deze pagina. 

 

Aanmelden kennisdag

Meld je aan voor een van onze kennisdagen en kom erachter of je bij VX Company past!
Meld mij aan!

Gerelateerde vacatures

Heb je een vraag?

Neem contact op met Conny van Dijk: +31 6 22 98 68 72

Neem contact op
VX Company Software Development 12-2