author profile picture

Naam: Michael van Noorloos

Huidige functie: Software Tester

Hoe heeft VX Company je geholpen bij de start van je carrière?

“Voor ik terecht kwam bij VX Company ben ik tien jaar werkzaam geweest in het transport. Ik maakte een carrièreswitch door de IT in te gaan. Na mijn eerste schooljaar werd ik erop gewezen dat ik vrijwel direct aan de slag kon gaan bij een werkgever. Het was voor mij de manier om wat ik leerde in de schoolbanken te combineren met de praktijk. Na meerdere mislukte sollicitatiepogingen bij andere bedrijven ging ik er eigenlijk vanuit dat het niks meer ging worden. Tot ik positief verrast werd en VX Company mij belde of ik niet wilde komen solliciteren als Software Tester. Zij zagen een tester in mij vanwege mijn oog voor detail en kwaliteit en het effectief laten verlopen van processen. Vanaf dat moment heeft VX Company mij bij het hele leerproces begeleid. Ze regelden de juiste trainingen, zorgden ervoor dat ik de juiste certificaten kon behalen en betaalde mijn volledige opleiding: deeltijd hbo Informatica. Zelfs het eerste jaar voordat ik bij hen aan de slag ging. Elke week gaven ze mij een middag vrij om aan school te werken. Tot de dag van vandaag worden er passende trainingen en cursussen aangeboden om te kunnen specialiseren en mijn skills verder te ontwikkelen.”

“VX Company probeert echt het beste uit zijn mensen te halen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Dat vind ik zo bijzonder.”

Michael van Noorloos

Software Tester
Waarom kies je elke dag weer voor VX Company als werkgever?

“Vanwege mijn collega’s! Ik heb oprecht hele fijne en gezellige collega’s. Als Software Tester werk je in verschillende teams, afwisselend in-house en extern, en ik heb altijd gewerkt met zulke leuke mensen. Dat helpt ook om een goede band met hen op te bouwen. Dat vind ik één van de belangrijkste pijlers voor een goede werkplek. VX Company doet veel moeite om de banden tussen collega’s te stimuleren en te behouden. Tijdens de pandemie was dat natuurlijk een uitdaging. Elke maand kwamen we samen op de locatie in Baarn, nu online. Er worden dan presentaties gegeven waarin collega’s vertellen over een project waar ze trots op zijn of wat ze hebben geleerd. Een mooie manier om van elkaar te zien waar iedereen zoal mee bezig is op het werk. Ik heb zelf ook een presentatie mogen geven. Daardoor ben ik nog trotser op werken bij VX Company.”

“Verder barbecueën we met mooi weer meerdere keren per jaar. Dat doen we gewoon thuis bij de directeur van onze afdeling. Wat ik nooit meer zal vergeten is dat we met iedereen van VX Company de competitie ‘Heel VX Bakt’ hebben gehouden. Van de 30 deelnemers werd ik zelfs derde met mijn American Mud Pie. Op professioneel vlak stak voor mij het TalentLab met kop en schouders overal bovenuit. Twee jaar geleden werd ik uitgekozen om hier aan deel te nemen. Met het TalentLab werk je samen met een groep aan een nieuw project onder begeleiding van een coach. Het doel is om de dingen waar je goed in bent, nóg beter te maken. Ze proberen echt het beste uit ons te halen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Dat vind ik zo bijzonder.”

Wat doet VX Company voor je wanneer een opdracht niet meer lekker gaat?

“Dan grijpt het management in. Dat klinkt misschien heftig, maar ze zijn heel betrokken bij ons. Ik doe de opdracht voor de klant, dus ik wil goed resultaat behalen. Als dat niet lukt vind ik dat jammer. VX Company wil dat we ons werk goed kunnen doen, dus bespreek ik samen met de verantwoordelijke wat mijn werk belemmerd en hoe dit opgelost kan worden. VX Company is een platte organisatie en dat merk je helemaal wanneer dit soort situaties zich voordoen. Als ik tegen problemen aanloop bij een opdrachtgever, wordt er dus bijgesprongen, zonder twijfel. Mocht dit te lang duren dan mag ik ook zeggen: deze opdracht past niet bij mij. Dan wordt er door VX Company direct een andere opdracht gezocht.”

#VERYXCITED

Werk wat er echt toe doet. Werk wat je inspireert en bijdraagt aan een betere wereld.

  • VX Company Software Development 11
  • VX Company Software Development 11
  • VX Company Software Development 11
  • VX Company Software Development 11
Wat vind je het fijnste aan de werksfeer bij VX Company?

“Dat alle collega’s de tijd nemen om je te helpen. Kennisdeling is een groot onderdeel binnen VX Company. Ik ben iemand die makkelijk een vraag stelt als ik iets niet weet of iets nieuws wil leren. Mijn collega’s nemen je zonder moeite mee in hun werk, net zolang tot je het volledig snapt. Ik voel me altijd serieus genomen, ook als vragen die ik stel een open deur zijn voor anderen. Al mijn collega’s hebben deze instelling en dat zorgt voor een betrokken bedrijfscultuur. We zetten die extra stap voor elkaar omdat we elkaar niet beoordelen.”

Wat zou je iemand vertellen die niet bij VX Company werkt, maar wel open staat voor een nieuwe uitdaging?

“Het eerste wat ik nu opnoem als ik iemand vertel over VX Company is dat ze mijn hele opleiding hebben betaald. Zelfs voor het eerste jaar dat ik daar nog niet werkzaam was, met terugwerkende kracht! Dat zal ik nooit vergeten. Daarna natuurlijk over het TalentLab programma en het uitgebreide, persoonlijke traject waarin ik werd klaargestoomd voor mijn functie. Van het buddysysteem waarin ik werd gekoppeld aan een ervaren collega tot het volgen van trainingen die perfect aansloten op mijn vaardigheden. Ik kan oprecht zeggen dat ik VX Company aan zou raden bij iedereen. Zelfs als je begint in een bepaalde functie betekent dat nog niet dat je die functie altijd moet vervullen. Je kunt hier alle kanten op én ze begeleiden je daar ook nog in!

Gerelateerde vacatures

Heb je een vraag?

Neem contact op met Conny van Dijk: +31 6 22 98 68 72

Neem contact op
VX Company Software Development 12-2