author profile picture

Naam: Dimitri van Leent

Huidige functie: Software Developer .NET

Wat trekt je aan in detachering?

“Ik werk inmiddels bijna 5 jaar als .NET Developer bij VX Company, waarvan het grootste deel in de detachering. Ik vind detachering een leuke manier om mijn vak uit te voeren. Aan de ene kant is het heel afwisselend: je komt bij diverse bedrijven over de vloer, ziet uiteenlopende bedrijfsculturen, werkt met veel verschillende mensen samen en je doet ervaring op met verschillende codebases. Elke codebase is anders qua architectuur en stijl en daarom leer je er altijd wel iets van. Aan de andere kant heb ik mijn eigen vertrouwde werkgever: daar heb ik mijn collega’s waarvan ik weet wat ik aan ze heb, waarvan ik kan leren en waar ik altijd veel plezier mee heb.”

“Aan de andere kant heb ik mijn eigen vertrouwde werkgever: daar heb ik mijn collega’s waarvan ik weet wat ik aan ze heb, waarvan ik kan leren en waar ik altijd veel plezier mee heb.”

Dimitri van Leent

Software Developer .NET
Waar houd je je op dit moment mee bezig?

“De plek waar je gedetacheerd zit speelt een belangrijke factor in je werkplezier. Ik heb momenteel een ontzettend leuke plek bij Royal HaskoningDHV in Amersfoort. Ik ben daar aangesteld om de Angular architectuur op te zetten en te onderhouden. De rest van het team heeft een verscheidenheid aan kennis en met zijn allen proberen we onze kennis slim te combineren om zo tot het beste resultaat te komen. Zo heb ik samen met onze Infra Specialist een nieuwe CI/CD pipeline gemaakt in YAML. Samen met een collega Developer (die veel kennis heeft over automatisch testen) heb ik de .NET backend verbouwd naar een testbaar geheel. Momenteel zijn we tests aan het toevoegen om zo veiliger te kunnen deployen. Verder denk ik mee met onze Product Owner over het design van de API. Het is niet alleen leuk om met veel mensen samen te werken (helemaal als dit tot een beter resultaat leidt), het is ook nog eens enorm leerzaam! Daarnaast zijn we ook een heel tof project aan het bouwen, dat is ook niet geheel onbelangrijk.

#VERYXCITED

Werk wat er echt toe doet. Werk wat je inspireert en bijdraagt aan een betere wereld.

  • VX Company Software Development 18
  • Dimitri@4x
  • VX Company Software Development 7
VX Company is méér dan werken alleen, wat betekent dat voor jou?

Naast mijn .NET werk hou ik me binnen VX Company ook bezig met andere activiteiten. Als lid van de sollicitatiecommissie mag ik soms aansluiten bij sollicitatiegesprekken. Het is mijn taak om een goed beeld te krijgen van de technische kennis van een sollicitant en het is tevens een mooie gelegenheid om contact te leggen met een potentiële nieuwe collega. Met een groepje enthousiastelingen proberen we de ‘Software Craftsmanship Community’ van de grond te krijgen. We hebben inmiddels een paar meetups verzorgd in de vorm van workshops. Het aantal deelnemers is nog niet zo hoog, maar degene die meedoen reageren positief en komen vaak de volgende keer weer. Het is een ontzettend leuk en breed onderwerp en ik heb de grootse lol in de voorbereiding met mijn collega’s. Binnenkort komt de eerst online meetup. Het was even puzzelen omdat het workshop-format wat we voor de meetings hebben gekozen zich niet leent om online te geven. Ondertussen hebben we een leuk onderwerp gevonden en ik ben ervan overtuigd dat de meetup net zo interessant en onderhoudend is als gebruikelijk!

Aangezien kennis in de IT-wereld snel veroudert en de platformen, frameworks en Clouds van morgen een stuk interessanter zijn dan die van vandaag, organiseren we bij VX Company pizzasessies. We duiken dan met een groepje geïnteresseerden in een relevant studieonderwerp onder het genot van pizza. Die pizza schiet er momenteel een beetje bij in (tenzij je er zelf voor zorgt) maar deze kennissessies gaan gewoon online door en zijn net zo gezellig en leerzaam als anders. Momenteel doe ik mee met een studiegroep voor het “Developing Solutions for Microsoft Azure” examen.

Gerelateerde vacatures

Heb je een vraag?

Neem contact op met Conny van Dijk, +31 6 22 98 68 72

Neem contact op
VX Company Software Development 12-2