Terug naar overzicht

Het lustrum feest: VX Company bestaat 35 jaar

author profile picture

Naam: Yuri Burger

Huidige functie: Managing Director Software Development

Lustrum: VX Company bestaat 35 jaar

Op 1 januari 2023 bestond VX Company 35 jaar. En dat hebben we gevierd. Vrijdag 13 januari opende VX Company het nieuwe jaar dat in het teken staat van het 7e lustrum. Een feest voor alle medewerkers en hun partners. In dit blog vertellen we je meer over dit 35 jarig bestaan.

 

Het zevende lustrum bij VX Company

Om dit jubileum ultiem te vieren was iedereen uitgenodigd in het Kinepolis in Utrecht. Allen voorzien van een overheerlijk buffet, zoete en zoute popcorn en verschillende andere lekkernijen. In een vogelvlucht worden we op een levensgroot bioscoopdoek meegenomen door de afgelopen 35 jaar VX Company. De teams en de nieuwe participanten die zich aansluiten bij de VX-groep stelden zich voor. 

 

Na een enthousiaste presentatie begon onze eigen film ‘White noise’ onder oorverdovend geknisper en gekraak van de popcorn. Na een Amerikaans literair ironisch epos over doodsangst, massa hysterie, desinformatie, nieuws manipulatie en een niet werkend middel tegen de hoax bleef je enigszins verward achter na de aftiteling. Gelukkig worden we weer opgevangen met een drankje en een dessert om samen na te praten over de avond.. We blikken terug op een zeer geslaagde avond, maar hoe is VX Company precies ontstaan?

 

De geschiedenis en het ontstaan van VX Company

VX Company is ontstaan doordat de oprichters een bedrijf willen creëren waar zij zelf graag willen werken, een bedrijf waar de medewerker centraal staat. Vanuit hun vorige werkgevers voelden zij een kloof tussen het management en de medewerkers die in de praktijk staan. In de praktijk staan betekent dat je de oren en de ogen van een organisatie vormt. En door de afstand tussen medewerkers en management werd de waarde van die ‘oren en ogen’ niet benut. Dat wilden zij anders en dat is gelukt.

 

Frank Martel en Gerard Klein Bluemink zijn met die gedachte in 1988 begonnen met VX Company (destijds VX 8000 genoemd). De oprichters van toen, Frank Martel en Gerard Klein Bluemink vormen samen met Bert Grevelink en Michel Flens nog steeds de Holding Directie van VX Company. Zij zijn nog steeds actief net als vele andere collega’s met lange dienstverbanden die werken bij VX Company. Een teken dat VX Company een goede en fijne werkgever is en de ambitie van toen, de medewerker centraal, nog steeds leeft.

 

Ons karakter en de werkcultuur

Naast wat gebleven en behouden is, is er in de loop van de jaren natuurlijk ook veel veranderd. Allereerst op technisch gebied. Door passie van onze medewerkers is VX Company altijd koploper geweest in het adopteren van nieuwe technieken, tools en methoden. Kennis ontwikkelen en kennis delen is door de jaren heen een VX-rode draad gebleken. 

Deze leidraad pakken we door in workshops die, naast onze eigen collega’s, ook voor developers van buitenaf te volgen zijn. We praten over nieuwe technologieën, testen ze uit en bedenken oplossingen voor interessante en uitdagende problematieken. Benieuwd naar de nieuwste workshops? Bekijk dan onze events pagina en schrijf je in! 

image1
 
Wil jij ook als developer aan de slag bij VX Company?

VX Company is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Met deze groei is het karakter en de cultuur van VX Company niet verdwenen. De omvang van VX Company is een bewuste keuze. Groot genoeg om relevant te zijn voor opdrachtgevers, groot genoeg om op een breed terrein specialismen te hebben om onze opdrachtgevers kwaliteit te bieden en kennis met elkaar te delen. En tegelijkertijd te zorgen dat de VX-ers elkaar kennen en kunnen vinden. 

 

Als developer word jij gematcht met een van onze opdrachtgevers. We beschikken over een ruim aanbod wat ervoor zorgt dat wij jou daarom altijd in je uitdaging en vraagstuk tegemoet kunnen komen. Op basis van jouw voorkeuren, leerprocessen en ambities vinden wij de opdracht waarin jij je ultiem kunt ontwikkelen en je kwaliteiten naar voren komen. 

 

Neem contact met ons op om te kijken wat jij kunt toevoegen aan VX Company en vier het volgende Lustrum met ons mee!

Gerelateerde vacatures

Heb je een vraag?

Neem contact op met Conny van Dijk: +31 6 22 98 68 72

Neem contact op
VX Company Software Development 12-2