Naam: Yuri Burger
Huidige functie: Managing Director Software Development
Toch is ‘kennis delen’ zeker niet iets wat je ‘aan’ kunt zetten. Het gaat niet vanzelf en vraagt eigenlijk altijd om nieuwe ideeën en initiatieven. We werken daarom aan een breed programma, experimenteren veel en vragen voortdurend om feedback. Zo zorgen we ervoor, dat er genoeg ruimte is om kennis te halen én te brengen! Een overzicht:
Company updates
Vrijwel iedere organisatie heeft ze en bij ons heten het Professional Meetings, kortweg PM’s. Toch doen we het net even anders en zijn het geen saaie presentaties van bedrijfscijfers. We delen bedrijfsupdates en belangrijk nieuws uit de markt en voorzien daarmee in de behoefte voor de professionals om geïnformeerd te blijven. Je krijgt iets mee van de strategie van het bedrijf en hoe het gaat met de klanten en de markt. De meetings zijn interactief, dus meedenken en vragenstellen is helemaal prima. Daarnaast is het ook een moment om elkaar weer even te zien en er is ruimte voor ontspanning in de vorm van een spel of quiz.
Nieuws uit het veld
Na de PM’s volgen enkele tracks, die door medewerkers meestal gebruikt worden om te vertellen over de ervaringen in een project of bij de klant. Hierbij gaat het vooral om de persoonlijke kant in het verhaal en wat minder op de techniek of de oplossingen.
Digitaal bijpraten
Vooral in deze tijd waarbij iedereen thuiswerkt is bijpraten lastiger. We komen elkaar bij de klant of op kantoor vrijwel niet tegen. Aan het eind van onze PM’s organiseren we daarom een virtuele chatroom en is er ruimte voor digitale gezelligheid.
Samen leren
Talenten ontwikkelen en blijven groeien is voor mij altijd één van de leukste aspecten aan ons vak geweest. De markt verandert en klanten veranderen mee waardoor je regelmatig voor mooie nieuwe uitdagingen komt te staan. Als IT-professional probeer je daarom bij te blijven en te kijken hoe je de juiste kennis en ervaring kunt opdoen. Je ambitie is hierbij natuurlijk een belangrijke leidraad.
We ontwikkelden daarom een online studiegids: een plek waar medewerkers een integraal overzicht kunnen krijgen van de studiegroepen, trainingen en workshops. De inhoud van de studiegids stemmen we gezamenlijk af. En is dus eigenlijk qua onderwerpen niet beperkt tot een bepaald thema, techniek of onderwerp. Ook collega’s uit andere bedrijfsonderdelen sluiten regelmatig aan.
Eén van de laatste ontwikkelingen is, dat we een aantal workshops opengezet hebben voor klanten en dat we dus nu kennisdelen samen met én voor de klant!
Online leerpaden
Naast de interne studiegroepen en workshops maken we gebruik van een online leerplatform. Naar aanleiding van gesprekken die mijn collega’s en ik met elkaar hebben, kijken we samen of we op ons leerplatform geschikte videotrainingen beschikbaar zijn. Deze zetten we in leerpaden klaar voor andere collega’s. Daarnaast doen we elkaar aanbevelingen als een training goed bevalt.
Een evenement
Voor corona hadden we regelmatig een VXperience dag: een groot eigen kennisevenement dat één keer per jaar georganiseerd werd. Zeker nu in deze tijd kijken we of we dit weer fysiek kunnen organiseren.
Online fatigue
Vooral in het begin waren de online sessies en studiegroepen populair en goed bezocht. We zien nu (na ruim een jaar), dat de animo terugloopt en dat we daarom op zoek moeten naar andere vormen en manieren om kennis te delen. We experimenteren bijvoorbeeld met het gebruik van moderators die de groepen in goede banen leiden en aan het inzetten van draaiboeken en regie. Ook zetten we in op een hybride vorm waarbij we deelnemers thuis en op kantoor zullen gaan verbinden!
Hybride is straks het sleutelwoord!
We gaan straks weer deels terug naar het eigen kantoor of het kantoor van de klant. Wij hebben bij VX Company het streven dit zoveel mogelijk in overleg met onze medewerkers te doen. Niet iedereen wil weer fulltime op kantoor werken. Vooral een ‘zebra schema’ lijkt gewenst (ma-wo-vrij of di-do). Dit betekent uiteraard, dat alle meetings, trainingen, tracks en socials, etc. ook geschikt gemaakt moeten worden voor gecombineerd fysiek en online publiek!
Gerelateerde vacatures
Gerelateerde blog posts
Dit is het verschil tussen een software engineer en een computer scientist
Deze blog is voor jou wanneer jij werkzaam bent als IT’er in de softwarebranche, maar het nog steeds lastig vindt om het precieze verschil tussen een software engineer en een computer scientist te identificeren.
5 manieren om jouw kennis als software developer te testen
Als software developer is het van cruciaal belang om voortdurend je kennis en vaardigheden op het gebied van programmeren te testen en te verbeteren. Lees snel de blog om erachter te komen hoe je jouw skills op de proef kunt stellen!
De 7 voordelen die jij meebrengt als een full stack developer
Als developer beschik je over een unieke kracht om de Nederlandse maatschappij vorm te geven en positieve veranderingen teweeg te brengen. Benieuwd hoe? Lees deze blog!