Terug naar overzicht

Fiets jij een eindje mee met Joost?!

author profile picture

Naam: Joost de Bos

Huidige functie: Software Developer Java

Joost de Bos is een enthousiaste en leergierige Java ontwikkelaar met een afgeronde hbo Informatica opleiding, die alweer vijf jaar bij VX Company werkt. Naast zijn werk fietst hij graag en kijkt hij graag naar sportwedstrijden.

Hij is in dienst gekomen vanwege de informele sfeer en omdat VX Company een bedrijf is waar je (buiten corona-tijd om) in het bedrijfsrestaurant en de wandelgangen je collega’s bij hun voornaam begroet. Daarnaast word je niet van bovenaf gestuurd maar begeleid en dat is wat Joost bij VX Company aanspreekt. Wij zijn benieuwd hoe het met de carrière van Joost gaat, dus we hebben hem wat vragen gesteld. Natuurlijk op de fiets en met gepaste afstand.

Hoe ben je jouw carrière bij VX Company gestart?

Joost: “Mijn loopbaan is gestart bij een organisatie die opereert in het domein infrastructuur en mobiliteit. Daar heb ik een module verkeersinformatie toegevoegd aan een bestaande applicatie: Verkeer.nu. De organisatie heeft aangegeven tevreden te zijn, want ze kunnen nu een compleet verkeersmanagementplatform aanbieden. Na deze opdracht ben ik bij een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) van de Rijksoverheid gaan werken. Daar heb ik meegeholpen aan de doorontwikkeling van KOERS, de vernieuwing van het aktes systeem. Dit systeem wordt nog steeds gebruikt. Na verloop van tijd begon het opnieuw te borrelen…”

Joost-de-Bos

Je maakt ons nieuwsgierig, wat ging je toen voor werk doen?

Joost: “Er kwam een nieuwe functie vrij bij een middelgroot productenbedrijf, met een hoog maatschappelijk nut, dat bezig is Nederland en Europa te veroveren. Hier werk ik sinds maart 2020. Voor mij was dit hét moment om te reageren op deze innovatieve functie. Samen met mijn People Manager en de Accountmanager heb ik mijn zakelijke wensen geuit. Ik vind het belangrijk om impact te maken met mijn werk. Daarnaast wil ik mijn kennis uitbreiden en de vrijheid hebben om werk te kiezen waar ik helemaal achter sta. Het was mijn wens om Scala eigen te maken én in de praktijk te gebruiken. Bij deze mogelijkheid kwam alles samen. Ook bij deze klant heerst er een informele sfeer, net zoals bij VX Company, dat spreekt mij erg aan.”

Wat kan je vertellen over deze klant?

Joost: “Deze (eind)klant van VX Company is actief in de logistieke branche, er werd ter uitbreiding van het team gezocht naar een zelfstandig werkend Scala ontwikkelaar. De klant heeft een onafhankelijk Cloud platform voor transport en logistiek. Dit biedt een snelle en veilige samenwerking met en tussen transporteurs. Denk hierbij aan de bezorgdiensten van onder andere grote retailers.”

En wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

Joost: “Ik maak deel uit van een Agile team dat onder andere heeft gewerkt aan de digitale vrachtbrief. De methoden en technieken die mijn teamleden en ik gebruiken zijn: Scala, Kafka en Akka op een AWS platform. Het is erg prettig om onderdeel te zijn van één van de Agile teams. We werken samen met een Scrum ontwikkelteam in het buitenland. In totaal werken er ongeveer 30 ontwikkelaars bij dit bedrijf.”

Zijn er competenties die belangrijk zijn bij dit werk?

Joost: “Het is belangrijk dat je flexibel bent bij deze opdracht omdat er Agile wordt gewerkt en soms plannen worden aangepast vanwege recente inzichten. Ik pas mij graag snel aan, dus dat scheelt. Maar ook samenwerken, kwaliteitsgericht, resultaatgericht, initiatief nemen en klantgericht, zijn competenties die ik tijdens deze uitdaging nodig heb.”

Wat heeft het verzette werk opgeleverd?

Joost: “Met de digitale vrachtbrief zijn de gegevens makkelijk inzichtelijk en hiermee wordt het administratieve proces per rit versneld. Ondertussen ben ik veranderd van team en focus ik mij nu op andere producten. Ik kijk met voldoening terug op deze werkzaamheden, want het heeft daadwerkelijk impact gehad, wat ik belangrijk vind. Daarnaast krijg ik energie van dit soort werk en dat vind ik leuk!”

Wil je net als Joost werken bij organisaties waar jij het verschil kan maken?

Gerelateerde vacatures

Heb je een vraag?

Neem contact op met Conny van Dijk: +31 6 22 98 68 72

Neem contact op
VX Company Software Development 12-2