Terug naar overzicht

Deze 7 technologieën moet je kennen als software developer!

author profile picture

Naam: Conny van Dijk

Huidige functie:

Dit moet je beheersen als software developer!

Als je wilt gaan voor een carrière als software developer, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste technologieën en tools die worden gebruikt in de software-industrie. Maar met zoveel verschillende technologieën om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten waar je nou precies moet beginnen. Lees snel verder om achter de meest interessante 7 technologieën te komen! 

7D5A4978 (1)

De 7 basis technologieën voor een software developer

 

Software Version Control System: Git

Git is een open source distributed version control systeem voor het beheren van software. Het biedt functies zoals branching, merging en staging, waardoor ontwikkelaars gemakkelijk wijzigingen in de code kunnen beheren en bijhouden. Git ondersteunt samenwerking tussen meerdere ontwikkelaars aan hetzelfde project en maakt het gemakkelijk om terug te gaan naar een eerdere versie van de code. Het wordt veel gebruikt door zowel software developers als organisaties vanwege de betrouwbaarheid, efficiëntie en flexibiliteit. Benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat? Meld je aan voor deze online workshop


 
Programmeertaal

Om software developer te worden, moet je eerst een programmeertaal leren. Wij werken met Java en .NET developers, omdat deze talen platform-onafhankelijk zijn en op verschillende besturingssystemen kunnen worden ontwikkeld. Deze talen hebben een grote community van developers die de mogelijkheid biedt om te blijven leren en verbeteren. 

Je werkt als software developer in veel gevallen projectmatig en gaat voor verschillende opdrachtgevers aan de slag. Bij de opdrachtgevers ben je bereid om je technische en professionele skills in te zetten om dit in te zetten om de kwaliteit te verhogen. 
Databases

Er zijn twee soorten databases die belangrijk zijn voor je werkzaamheden als software developer: 1) relationele databases en 2) NoSQL databases. Het verschil zit hem in de structuur van het opslaan van informatie. Het ene is een gestructureerde manier om gegevens op te slaan en te beheren door tabellen met gerelateerde informatie. Bij VX Company maken we onder andere gebruik van deze vier databases:

1) MySQL is een open-source relationele database die veel wordt gebruikt voor web-toepassingen. Het is gemakkelijk te gebruiken en schaalbaar, en het biedt ondersteuning voor transacties en beveiliging. (relationeel)

2) Microsoft SQL Server is een relationele database van Microsoft die wordt gebruikt voor web- en bedrijfsapplicaties. Het biedt hoge prestaties en schaalbaarheid, evenals integratie met andere Microsoft-tools. (relationeel)

3) Een voorbeeld van een document gebaseerde NoSQL-database is MongoDB. Dit is een type NoSQL-database waarbij data wordt opgeslagen als semi-gestructureerde documenten, zoals JSON of XML, in plaats van in strikte tabelrelaties zoals bij relationele databases. (NoSQL)

4) Er zijn ook gedistribueerde NoSQL-databases die ontworpen zijn voor schaalbaarheid, zoals Cassandra. (NoSQL)

 
 
Machine Learning

Machine learning is een belangrijke technologie in softwareontwikkeling, waarmee bijvoorbeeld een voorspelling wordt gedaan op basis van historische data. Het wordt ook gebruikt voor het verbeteren van de communicatie met gebruikers via chatbots en virtuele assistenten, en zelfs voor het genereren van nieuwe code. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt in verschillende industrieën om processen te optimaliseren. 

Bij VX Company hebben zowel Java  als .NET developers gewerkt aan beeldherkenning via Azure Cognitive Services, gebaseerd op Machine Learning. Het leren van deze technologie is relatief eenvoudig en kan nuttig zijn voor developers. In deze blog geven we je bruikbare tips voor eerste hulp bij beeldherkenning.Web Security

Software developers moeten verschillende software security technologieën kunnen gebruiken, waaronder Security by Design, Privacy by Design en Security and Vulnerability Testing. Dit zijn belangrijke concepten in softwareontwikkeling die gericht zijn op het verbeteren van de beveiliging en privacy van softwareproducten. Als software developer ben je verantwoordelijk voor het implementeren van concepten en processen, die onder andere beveiligings- en privacy maatregelen vanaf het begin integreren. 

Deze technologieën helpen bij het verminderen van beveiligingsproblemen en het opsporen van verdachte activiteiten. Ben je benieuwd naar hoe dit in zijn werking gaat? Meld je aan voor deze online workshop. Cloud computing

App Services, Serverless, Containerized Apps en Kubernetes zijn moderne technologieën voor het bouwen, implementeren en schalen van applicaties in de cloud. App Services is een platform voor web- en mobiele applicaties. Serverless laat developers zich concentreren op de code, niet op de infrastructuur. Containerized Apps verpakken applicaties in een container om flexibele en consistente implementatie mogelijk te maken. Kubernetes organiseert containerized applicaties in een gedistribueerde omgeving. Deze technologieën maken snelle en schaalbare ontwikkeling en implementatie van applicaties mogelijk, terwijl de flexibiliteit, betrouwbaarheid en schaalbaarheid worden vergroot. 

 
 
Message Brokers

Een message broker is software die berichten ontvangt, routeert en aflevert tussen applicaties of systemen om communicatie te vergemakkelijken. Twee populaire open source message brokers die wij gebruiken voor het bouwen van gedistribueerde systemen zijn RabbitMQ en Kafka.

1)  RabbitMQ is een message broker die berichten tussen toepassingen kan routeren en bufferen. Het maakt gebruik van het AMQP-protocol (Advanced Message Queuing Protocol) en ondersteunt verschillende programmeertalen. RabbitMQ heeft een hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid en biedt geavanceerde functies zoals message routing, publishing en consumer prioritization.

2) Kafka is een distributed streaming platform dat berichten in real-time kan verwerken en streamen. Het maakt gebruik van het publish-subscribe-model en ondersteunt streaming van gegevens tussen verschillende systemen in real-time. Kafka is zeer schaalbaar en betrouwbaar en wordt veel gebruikt voor het verwerken van grote hoeveelheden gegevens in real-time, zoals logbestanden, sensorgegevens en financiële transacties.De kennisdag bij VX

Is nieuwe kennis vergaren helemaal jouw ding? Bij VX Company organiseren we maandelijks een kennisdag. We steken tijd en energie in deze dagen, zodat wij onze kennis van software development up-to-date houden. Met maandelijkse trainingen en kennisdagen delen we nieuwe technieken, verbreden onze kennis en leren op een ongedwongen manier alles over verschillende thema’s. Vul het formulier in onderaan deze pagina of op onze eventpagina om je aan te melden voor de volgende sessie! 

Nieuwe uitdaging aangaan?

Hopelijk geeft dit je een motiverende to-do-list om te beginnen aan je carrière als software developer. Vink jij met gemak alle 7 punten af en beheers je deze punten als de beste? Kijk dan op onze vacaturepagina en ga een nieuwe uitdaging aan. Met ons onbeperkte ontwikkelingsbudget zorgen wij er samen voor dat jij altijd op de hoogte bent van de nieuwste kennis. 

Aanmelden kennisdag

Meld je aan voor een van onze kennisdagen en kom erachter of je bij VX Company past!
Meld mij aan!

Gerelateerde vacatures

Heb je een vraag?

Neem contact op met Conny van Dijk: +31 6 22 98 68 72

Neem contact op
VX Company Software Development 12-2