Terug naar overzicht

VX Studiegids: KUBERNETES FOUNDATION

  • Maandag 17 juni 2024

In het eerste deel beginnen we bij de basis: je leert wat containerization is (en hoe het verschilt van virtualization). Hoe Docker in het plaatje past en de werking van container images. Aansluitend kijken we naar populairste systeem om containers in productie te draaien: Kubernetes.

In het tweede deel van de training besteden we aandacht aan het hands-on stuk. Je kunt dat als demo gewoon mee kijken, maar leuker is het natuurlijk als je live mee doet!

 

Containers hebben een behoorlijke vlucht genomen de afgelopen jaren. Mede dankzij Docker is het gebruik van containerized apps niet meer weg te denken uit het huidige landschap.

Voor het gebruik van containers in productieomgevingen moesten we verder kijken dan Docker alleen en kwamen we uit bij (onder andere) Kubernetes. Kubernetes, ook wel bekend onder de naam K8s, is een open-source systeem voor het geautomatiseerd uitrollen, schalen en beheren van container applicaties. Het groepeert de verschillende containers van een applicatie in logische beheerbare units. Kubernetes is ontwikkeld door Google en gebaseerd op 15 jaar ervaring met het draaien van productieapplicaties, aangevuld met ideeen en best practises uit de community.

 

  • − Tijd: 15:00 - 17:30

  • − Via Microsoft Teams én in Baarn

  • − Gratis inschrijven

 

Je ontvangt een uitnodiging voor de Teams meeting na aanmelding.

 

Meld je nu aan!

Leuk wanneer we je tijdens dit event kunnen ontmoeten. Meld je aan en je ontvangt van ons nadere gegevens.

Vul het formulier in

Heb je een vraag?

Neem contact op met Conny van Dijk: +31 6 22 98 68 72

Neem contact op
VX Company Software Development 12-2