• Maandag 16 oktober 2023
Samen kennis ontwikkelen en kennis delen

 

Elke maand komen professionals van VX Company samen om kennis te ontwikkelen en kennis te delen. De kennisdag is van en voor professionals en de onderwerpen zijn divers. Om een paar voorbeelden te geven van wat er in de afgelopen periode langs is gekomen: Ahead of time compileren, value proposition canvas, continuous testing met CI/CD, AI technieken, Kubernetes, Infrastructure as Code met Terraform en Bicep, Privacy Enhancement, Mob-programming, Test Driven Development, bouwen met Cloud Native Applications, Micro-frontends met NX, etc.

 

Programma 16 oktober

10:00 Start en welkom

 

- Maven 'Tips en de praktijk'

Maven als build tool kennen we vast allemaal wel. Toch is er naast het dagelijkse gebruik voldoende te leren om het leven van de Java ontwikkelaar nog makkelijker te maken. En misschien neem je zelf ook nog een tip mee? 

30 minuten, Dennis Huizing


- Diverse interessante opdrachtpresentaties

In onze opdrachten komen we natuurlijk van alles tegen. Regelmatig vertellen de VX collega's hier over en zo ook vandaag.

30 minuten, diverse collega's klimmen op de zeepkist


- Do Wah Diddy Dapr

In deze sessie kijken we naar Dapr, de Distributed Application Runtime die tot doel heeft de ontwikkeling van cloud-native applicaties te vereenvoudigen. We lopen de fundamentele concepten van Dapr langs, de voordelen in microservices-architecturen, en de verschillende bouwstenen: state management, actor-management, service-to-service aanroepen en pub-sub messaging. Aan het einde van de sessie knopen we natuurlijk alles aan elkaar in een demo.

60 minuten, Yuri Burger


12:00 verzorgde lunch

 

- Agile werkvormen toepassen in jouw team

Hoe leer je je team het nut én de beste manier van Planning Poker? Wat zijn fijne vormen voor een Retrospective? Hoe ontdek je de kracht van iteratief werken? Hoe laat je je team de nadelen van multitasking ervaren? Dit soort vraagstukken beantwoorden we in deze workshop. We voeren de werkvorm uit en je leert hem toepassen in jouw team. Superpraktisch én actief dus! En uiteraard staan we open voor verzoeknummers.

1:30 minuten, Saskia Aalberts en Maarten Hoppen


- Mini workshop Angular en gRPC / gRPC-Web

Nog een sessie van Ferdi, maar deze is lichter én je kunt zelf meedoen! De titel zegt vast genoeg ;)

45 minuten, Ferdi Meijer


- Presentatie: Design for Microservices, Build for Monoliths

Het lijkt tegenwoordig hét antwoord op de meest uiteenlopende vraagstukken. Een verzameling kleine services, die afzonderlijk geïmplementeerd kunnen worden. Natuurlijk kleven er ook nadelen aan. Denk bijvoorbeeld aan de complexiteit van een gedistribueerd systeem. De tegenhanger is de monolithische applicatie: simpeler maar ook vaak lastiger te schalen. Wat nu als je een architectuur kunt gebruiken die beide werelden samenbrengt?

60 minuten, Yuri Burger

 

- Tinkering with C++ & OpenGL

Sleutelen aan software met C++ en OpenGL (op Linux en met VS Code). Verwacht niet direct iets wat je morgen in je opdracht kunt gebruiken, maar wel een heerlijk technische deep-dive.

45 minuten, Ferdi Meijer

 

17:30 Borrel

18:30  Afsluiting

 
Hoe laat?

10:00 - 18:30

 
Waar?

Baarnsche Dijk 8, 3741 LR Baarn

 
Hoe?

Gratis inschrijven via de button onderaan deze pagina

 

Meld je nu aan!

Meld je aan en ontvang verdere informatie over deze kennisdag!

Vul het formulier in

Heb je een vraag?

Neem contact op met Conny van Dijk: +31 6 22 98 68 72

Neem contact op
VX Company Software Development 12-2