Van Scrum Master naar Agile Coach

Functieomschrijving


Heb jij de ambitie om Agile Coach te worden? En heb je het in je mars om agile te werken, maar ben je er nog niet helemaal? Onder begeleiding van onze ervaren Agile coaches ga je je verder ontwikkelen, ga je met hen aan de slag, behaal je de benodigde certificeringen en durven wij jou los te laten als Agile Coach als jij daaraan toe bent. VX Company biedt jou de kans om te excelleren en een goede Agile Coach te zijn!


Herken je jezelf hierin?

Je vult al een tijd de rol van Scrum Master in. Je hebt ervaring in meerdere teams en wellicht ook al in verschillende organisaties. Je bent ervan overtuigd dat de Agile mindset enorm waardevol kan zijn voor organisaties. Uiteraard heb je een diepgaande kennis van het Scrum framework. Je hebt je PSM1 en 2 certificering en wellicht heb je je ook verdiept in Kanban of wat Agile Scaling frameworks.

Hoewel je veel voldoening haalt uit het begeleiden en Coachen van teams, merk je dat je tegen de grenzen van de organisatie bij de klant aanloopt. Er zijn impediments die buiten jouw invloedssfeer liggen. Ergens voel je dat er meer nodig is in de organisatie als het gaat om Agile organiseren.


Jouw ambitie om Agile Coach te worden

Je voelt: het is tijd! Tijd om de organisatie te gaan begeleiden! En heus niet als Agile consultant die alleen maar transformatieplannen schijft; nog steeds met je voeten in de modder. Je wilt als Agile leider graag meerdere teams begeleiden én met een transformatieteam impact maken voor de hele organisatie.

Je hebt een Agile mindset. Je draait je hand niet om voor het begeleiden van een Scrum Sprint Planning of Retrospective. Je bedenkt en faciliteert graag workshops om teams effectiever Agile te laten samenwerken. Of je ontwikkelt en geeft een inspirerende Scrum training. Je ziet een Product Owner worstelen en wilt hem coachen in Backlog Management en je gaat slim om met stakeholders.

Je denkt net als Pipi Langkous: “Ik heb het nooit eerder gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Alleen dan samen met collega’s die ervaring hebben als Agile Coach. Collega’s die met jou samenwerken en jou ‘on the job’ kunnen begeleiden op je weg om Agile Coach te worden.


Functievereisten


Wat we zoeken in onze Agile Coach to be:

 • Ervaring met Agile werken en de Agile mindset
 • Ervaring met Agile Scrum als Scrum Master
 • De ambitie om Agile Coach te worden en meerdere teams bij klanten te begeleiden
 • De ambitie om onze klanten te helpen met agile werken
 • Je verdiept je graag verder in Agile coaching en wilt leren van collega coaches
 • Je wilt graag trainingen volgen en aan zelfreflectie doen om te groeien


Agile Coaches bij VX Company

De Agile Coaches van VX Company hebben al talloze organisaties/klanten geholpen bij complexe Agile vraagstukken. Of het nu gaat om training, facilitatie, Agile coaching of een combinatie daarvan: we willen graag mensen en organisaties bewust maken van hun volledige potentie. We zijn niet methodiek-specifiek. Lean, Kanban, Agile, Scrum, DevOps; we zijn overtuigd van de toepasbaarheid en de waarde van diverse Agile werkwijzen. Als het maar past bij de organisatie, het team en de klantomgeving.

De Agile Coaches hebben hun eigen unieke talent en aanpak. En hebben ook veel gemeen. Ze hebben een oprechte interesse in de uitdaging van de klant, zijn gedreven om te helpen en een blijvende verandering te realiseren. En uiteraard geloven we allemaal in de Agile mindset. De context van de klant bepaalt de methode, de snelheid en het doel van de reis. De Agile Coaches zijn liefdevol provocatief; onze klanten krijgen niet altijd wat ze vragen, maar wel wat ze nodig hebben!

Tijdens het traject blijft de organisatie zelf aan het stuur van haar transformatie, waardoor het zelflerend vermogen groeit. De Agile Coaches helpen onvoorwaardelijk en ze gaan weg zodra de organisatie zelf in staat is haar transformatie evolutionair door te ontwikkelen.

Onze kernwaarden? Oprecht, nieuwsgierig, gelijkwaardig, reflectief en transparant. We zijn een zelf managend team dat operationele en commerciële zaken zelf regelt via stand-ups en graag met elkaar de diepgang opzoekt. Ook werken wij actief aan het versterken van de Agile mindset en competenties van heel VX Company.


Wat bieden wij jou als Agile Coach?

Er is geen standaard traject. We kijken samen wat jij nodig hebt in je groeipad en hoe we jou daar het beste in kunnen begeleiden. Bij de één is dat voor doen – samen doen – zelf doen. Bij de ander is dat via coachings kata’s reflecteren op de groei in je rol. En uiteraard kun je deelnemen aan onze Agile trainingen.


En dan natuurlijk ook nog:

 • Uitdagende transitieprojecten bij inspirerende klanten.
 • Een salaris tussen € 4.500 en € 6.000 bruto per maand, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Maar liefst 29 vakantiedagen per jaar!
 • Hulp en ondersteuning om ambities waar te maken. Dat doen we mede m.b.v. talent development gesprekken, waarin we samen bepalen hoe jij je verder kunt ontwikkelen en wat je daarvoor nodig hebt.
 • Een laptop en telefoon van de zaak.
 • De mogelijkheid om verschillende trainingen en cursussen te volgen en ruimte voor eigen ideeën en initiatieven.
 • Goede regelingen voor reiskostenvergoeding, pensioen en verzekeringen.

En last, but definitely not least: toffe collega’s, leuke activiteiten en uitjes.Only fluent Dutch speaking candidates will be taken into consideration.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.