Senior Agile Coach

Functieomschrijving

Ben jij die Agile coach die in een organisatie het verschil wil maken? En die toe is aan een mooie stap? Geloof jij in een pragmatische aanpak om verandering te realiseren? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen

Als Agile coach begeleid je teams om Agile te werken én organisaties bij een Agile transformatie. Dat doe je via coaching, facilitatie en training. Je begeleidt één of meerdere teams, inclusief management, op locatie bij onze klant. Daarnaast coach je de omgeving in het begrijpen en doorleven van het Agile gedachtegoed en faciliteer je de organisatie in de adoptie van een Agile way of working, zoals Scrum of Kanban.

Functievereisten

Jij bent een Agile coach met meer dan 5 jaar ervaring in het coachen van meerdere teams die volgens Scrum en/of Kanban werken. Naast hbo werk- en denkniveau heb je:

 • Een stevige basis in Scrum en/of Kanban, dus ofwel:
  • Scrum Master (PSM) of Certified Scrum Master (CSM)
  • Product Owner (PSPO) of Certified Scrum Product Owner (CSPO)
   ofwel:
  • Kanban System Design (KSD / KMP I)
  • Kanban Systems Improvement (KSI / KMP II)
 • Een visie op Agile transformatie
 • De ambitie en inzet om jezelf te blijven ontwikkelen en te blijven leren
 • Certificering in één of meerdere schalingstechnieken (Kanban Maturity Model (KMM), SAFe, LeSS, Scaled Professional Scrum (SPS))
 • Aantoonbare ervaring in het coachen op organisatieniveau met behulp van (een combinatie van) één of meerdere van bovenstaande technieken
 • Pre: change / transformatie ervaring bij meer dan meer dan één organisatie
 • Pre: meerdere agile certificeringen

Daarnaast word jij blij van:

 • Werken aan verandertrajecten
 • Mensen verbinden, inspireren en enthousiasmeren
 • Zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Vol overtuiging de Agile boodschap uitdragen
 • Netwerken en koopsignalen herkennen
 • Realiseren van kwalitatieve groei met het team van VX Agilisten

Jouw toekomstige team

De Agile coaches van VX Company hebben al talloze organisaties geholpen bij complexe Agile vraagstukken. Of het nou gaat om training, facilitatie, coaching of een combinatie daarvan: we willen graag mensen en organisaties bewust maken van hun volledige potentie. We zijn niet methodiek-specifiek. Lean, Kanban, Agile, Scrum, DevOps; we zijn overtuigd van de toepasbaarheid en de waarde van diverse werkwijzen. Als het maar past bij de organisatie, het team en de klantomgeving.

De Agile coaches hebben allemaal hun eigen unieke talent en aanpak. Maar hebben ook veel gemeen. We hebben een oprechte interesse in de uitdaging van de klant en zijn gedreven om te helpen en een blijvende verandering te realiseren. De context van de klant bepaalt de methode, de snelheid en het doel van de reis. De coaches zijn liefdevol provocatief; klanten krijgen niet altijd wat ze vragen, maar wel wat ze nodig hebben.

Tijdens het traject blijft de organisatie zelf aan het stuur van zijn transformatie, waardoor het zelflerend vermogen groeit. De coaches helpen onvoorwaardelijk en ze gaan weg zodra de organisatie zelf in staat is zijn transformatie evolutionair door te ontwikkelen.

Onze kernwaarden? Oprecht, nieuwsgierig, gelijkwaardig, reflectief en transparant. We zijn een zelf managend team dat zijn operationele en commerciële zaken regelt via stand-ups en graag met elkaar de diepgang opzoekt. Ook werken wij actief aan het versterken van de Agile mindset en competenties van heel VX Company.

Wat bieden we jou?

Uitdagende trajecten bij mooie opdrachtgevers, een marktconform salaris en een organisatie die erop gericht is jou te helpen je ambities waar te maken. Vervoer, laptop en telefoon zijn goed geregeld. Evenals diverse verzekeringen en pensioenopbouw. Daarnaast werk je met leuke collega’s, organiseren we regelmatig activiteiten en uitjes én krijg je maar liefst 29 vakantiedagen per jaar!

Enthousiast? Solliciteer dan direct via de solliciteerbutton! We ontvangen graag jouw cv en motivatie. Heb je nog vragen? Ook dan horen we graag van je! Neem contact op met Conny van Dijk via werkenbij@vxcompany.com of +31 6 22 98 68 72.

Liever eerst even sparren met een VX Agile coach? Dat kan natuurlijk ook. Benader dan even Bianca Griffioen, Maarten Hoppen of Saskia Aalberts.


Only fluent Dutch speaking candidates will be taken into consideration.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.