Inhouse Java Developer

Functieomschrijving

Beschouw jij softwareontwikkeling als een vak en vind je craftsmanship superbelangrijk? Dan ben jij misschien wel de nieuwe Java Developer voor ons vaste team in Baarn! Voor ons is vakmanschap namelijk de basis voor onze dienstverlening (door onze klanten beoordeeld met gemiddeld een 8,5) en daarom besteden we daar ook veel aandacht aan. Denk aan sparren, kata’s en pizza- en lunchsessies om elkaar verder te helpen en kennis te delen.


Wat ga je doen?

Bij ons help je onze klanten met de doorontwikkeling en het passend houden van hun bedrijfskritische applicaties. Je schakelt tussen verschillende projecten waarbij jij de systemen vernieuwt en onderhoudt. Dat betekent ook snel en nauwkeurig ingrijpen op verstoringen en potentiële verbeterpunten signaleren. Hierover houd je contact met onze klanten. Dit hoef je natuurlijk niet allemaal alleen te doen. Er staat een team van technisch sterke en fijne collega’s klaar.

Functievereisten

Wat denken wij dat je mee moet brengen?

We zoeken vooral leuke mensen die zichzelf verder willen ontwikkelen en onderdeel willen uitmaken van ons toffe en informele bedrijf. En natuurlijk moeten die dan ook - een deel van - het volgende lijstje kunnen afvinken:

  • Java Spring Boot (Data Batch, Data JPA en JDBC)
  • Modern web development met REST en Web API’s
  • HTML en CSS
  • Geautomatiseerd testen met Mockito
  • Katalon en/of Selenium 
  • Azure DevOps en Azure hosting 
  • Gangbare Javascript frameworks zoals Angular

Check?! En kan je ook nog eens goed uit de voeten met:

  • Mongo DB
  • Liquibase
  • Kotlin

Dan zijn we helemaal enthousiast!


Wat bieden we jou?

Uitdagende projecten voor mooie opdrachtgevers, een marktconform salaris en een organisatie die erop gericht is jou te helpen je ambities waar te maken. Zo is er de mogelijkheid om in deze functie door te groeien naar architect. Uiteraard zijn vervoer, laptop en een telefoon goed geregeld. Evenals diverse verzekeringen en pensioenopbouw. Daarnaast werk je met toffe collega’s, organiseren we leuke activiteiten en uitjes én krijg je maar liefst 29 vakantiedagen per jaar!


Wie zijn wij?

Als Inhouse Java Developer werk je in een gezellig en collegiaal team op ons hoofdkantoor in Baarn. Tenminste, als het weer mag.., voorlopig werken we nog even thuis. Je komt in een team waar je samen met bijna dertig collega’s (verdeeld over vijf klanten-teams) nieuwe applicaties voor klanten ontwikkelt en bestaande applicaties doorontwikkelt. We zijn een hecht team met als motto: “Work like a captain, play like a pirate”. Dat betekent dat we graag werken aan resultaatverantwoordelijke projecten met toffe technieken, maar dat we ook van gezelligheid en af en toe iets lekkers houden.
Work like a captain

Dat we ons tot het uiterste inzetten om voor onze klanten mooie software op te leveren spreekt voor zich. Dit deel van ons motto uit zich ook in de technieken die we inzetten, zoals Kubernetes, Angular, Azure en nog vele andere. En natuurlijk in onze software ontwikkelstraat waar we geautomatiseerde build-pipelines voor al onze klanten hebben (met deployments naar Ontwikkel-, Test- en Productieomgevingen). Ook voeren we daar geautomatiseerde kwaliteitscontroles uit (met o.a. SonarCloud) en hebben we zelf tools ontwikkeld om de veiligheid van applicaties te verhogen.


Play like a pirate

Dit deel van ons motto slaat op de gezelligheid en de socials die we met elkaar doen. In de pre-corona tijd werd er bijvoorbeeld elke week door iemand iets lekkers gebakken voor de ’Heel Applicatiebeheer Bakt-competitie’ en zeilden we met een paar mooie platbodems vanuit Monnickendam. Ook gingen we met z’n allen een weekend naar een groot huis in Friesland om vanuit daar allerlei leuke dingen te doen. Sinds corona organiseren we de gezelligheid online, met bijvoorbeeld onze VrijMiBo, een wijnproeverij en een online BBQ. Maar ook het ‘praatje bij de koffieautomaat’ doen we online.


VX Company

VX Company bestaat al sinds 1988 en daar zijn we trots op. En dat betekent ook dat we de branche hebben zien ontwikkelen. Technieken, tools en talen hebben zien komen en gaan. We weten dat stilstaan achteruitgaan is en dat je moet bewegen om relevant te blijven. Dat heeft geleid tot een unieke cultuur waar innovatie, plezier en ontwikkeling centraal staan. Wil je meer weten over alle toffe projecten waar wij aan werken? Lees dan onze business stories.


Enthousiast? Solliciteer dan direct via de solliciteerbutton! We ontvangen graag jouw cv en motivatie. Heb je nog vragen? Ook dan horen we graag van je! Neem contact op met Jolijn Knikman via jknikman@vxcompany.com of +31 6 22 98 68 81.

Only fluent Dutch speaking candidates will be taken into consideration.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.