Financieel administratief receptie medewerker

Functieomschrijving

Ben jij een financieel administratieve topper op wie wij kunnen rekenen? Ben jij een kei in administratie en tegelijkertijd ook een communicatieve sparringpartner? Vind je het leuk om naast jouw financiële administratieve taken ook de ‘bedrijfsduizendpoot’ te zijn en uiteenlopende werkzaamheden te doen rond de receptie, reserveringen en klantcontact? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als financieel administratief medewerker draag je zorg voor een juiste, tijdige en volledige afhandeling van onze facturering. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een zorgvuldige controle van de documenten die nodig zijn om een juiste facturatie te kunnen garanderen. Ook ondersteun je bij debiteurenbeheer en de urenregistratie.

Bovendien ben jij het visitekaartje van de organisatie, want je bent het eerste aanspreekpunt voor klanten, bezoekers en medewerkers. Je geeft algemene informatie over het bedrijf en zorgt voor het deskundig doorverwijzen en doorverbinden van informatievragers. Verder ben je verantwoordelijk voor de reserveringen en coördinatie van de vergaderkamers. Ons Shared Service Center bestaat uit 14 personen. Je legt verantwoording af over de uitgevoerde werkzaamheden aan de Finance & Administration manager.

Functievereisten

Jij bent een echte duizendpoot, die meedenkt en ondernemend is, met een oplossingsgerichte insteek. Daarnaast herken je jezelf in het volgende:

  • Hbo werk- en denkniveau
  • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie
  • Uitgebreide kennis van Office 365 (vooral Excel)
  • Kennis van Microsoft Dynamics NAV is een pre
  • Fulltime beschikbaar (36 – 40 uur)
  • Woonachtig in een straal van 25 km rondom Baarn.

Echter, voldoen aan het complete lijstje is niet het belangrijkste. We willen jou vooral omdat je ondernemend, zorgvuldig en servicegericht bent.

Wat bieden we jou?
Een team dat nauw samenwerkt en waar je op kunt bouwen. Ruimte om je verder te ontwikkelen bij een organisatie die erop gericht is jou te helpen je ambities waar te maken. Daarnaast bieden we je uitstekende arbeidsvoorwaarden.


Enthousiast?
Solliciteer dan direct! We ontvangen graag jouw cv en motivatie. Heb je nog vragen? Ook dan horen we graag van je! Neem contact op met Bianca Blom via werkenbij@vxcompany.com of +31 6 13 15 52 76. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en afspraken kunnen 'corona-proof' plaatsvinden op ons kantoor in Baarn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.